Teflon-tape

Vi fører et bredt udvalg af teflon-tape i forskellige varianter til mange slags opgaver. Teflon er polytetrafluoretylen (forkortet PTFE) og udmærker sig ved sin modstandsdygtighed over for høje temperaturer, der kan opstå ved eksempelvis ophedede flader og arbejde med svejsning. Vores PTFE-imprægnerede tape kan modstå temperaturer helt op til 260 ̊C.
 
Scan-Tef er SILCOFAs registrerede varenavn for teflon/PTFE-imprægneret tape med silikone- eller akrylklæber på den ene side. Det anvendes blandt andet til foliesvejsning, belægning, glideflader og slipfolie og til reducering af statisk elektricitet.
 
Vores teflon-tape:

  • Fås i bredder fra 5 mm - 1000 mm
  • Fås i tykkelser fra 0,07mm - 0,23 mm
  • Skæres efter dit behov
  • Fås med og uden bagepapir
  • Leveres i bredder fra 10 mm - 299 mm i ruller à 30 m
  • Sælges under typebetegnelserne ZONE, HST og PO-tape.

I menuen til højre kan du hente datablade på vores teflon/PTFE-tape. I databladene kan du finde detaljerede informationer om mål, tykkelse, temperaturbestandighed med mere.
 

Vælg den rigtige teflon- og PTFE-tape

Vores tape fås i en række varianter, der spænder fra det ikke-klæbende ”X”, der blandt andet bruges til gevindtætning af stort set alle materialer, til det klæbende ”SPX” og ”APX”, der betegner henholdsvis silikone- og akrylklæber. ”SPX” og ”APX” fås i forskellige tykkelser alt efter behov. Hvor silikone har en høj temperaturbestandighed og en stærk vedhæftning til silikoneoverflader, er akryl særdeles velegnet til blandt andet plastik og metaller.
 
Vores ”ZONE”-tape bruges fortrinsvist til svejsning med henblik på et glat og rent resultat med et minimum af efterfølgende rensning. Der er tale om en teflon-belagt tape med en frizone i midten uden klæbemateriale, så tapen kan bruges på flader, der ikke må komme i kontakt med klæbemateriale. ”ZONE”-tape leveres i ruller à 30 meter og kan foruden de givne standardbredder bestilles i bredde efter eget ønske – læs mere i databladet til højre.
 
”HST”-tape er en anden variant af teflontape med en stærk sikkerhed og en høj temperaturbestandighed. ”HST” står for Heat Sealer Tape og er især velegnet til meget varme flader. Standardbredderne går fra 10/20 (nyttebredde/total i mm) til 50/60 med tykkelser fra 0,07-0,24 mm. Vores ”HST”-tape leveres i ruller à 30 meter.

Anvendelse af teflon-tape i forskellige brancher

Mange kender teflon fra belægningen på pander og gryder, men vidste du, at materialet har et bredt udvalg af funktioner til mange forskellige brancher? Materialet har nemlig gode slipegenskaber, der gør det velegnet til stegning, men også svejsning og mekanisk samling. Her har vi netop hjulpet en kunde inde for renovation- og containerbranchen med teflon-tape til deres papircontainere.

Kundecase ved brug af teflon-tape

 

Vi blev kontaktet af kunden, der efterspurgte en løsning til deres papircontainer, da de havde problemer med, at når papiret ofte blev vådt, så havde det en tendens til at sætte sig fast i containeren. Det våde papir gjorde, at der skulle bruges ekstra penge og timer på at gøre dem rent hver gang, at de skulle tømmes. Her tilbød vi dem teflon-tape, som de kunne sætte i deres containere som en test. Vi ville her sammen undersøge, om papiret ville glide nemmere ud, når containerne skulle tømmes. 

Forøgelse af effektivitet indenfor kort periode

 

Efter en lille måned har forsøget virket ekstremt effektivt, og kunden er ekstatisk over resultatet. Det resulterer i, at kunden begynder at bruge teflon-tape som en fast inventar i deres papircontainere. Her sparer kunden 2-3 mand i et par timer hver gang, at de skal tømmes, og kunden behøver ikke få coated containeren på ny efter hver rensning. Med det nye Teflon-tape kan papircontainere nøjes med at skulle skifte tape omkring hvert halve år eller endnu nemmere, bare klæbe noget nyt ovenpå.

Teflon-tape er kendetegnet ved en glat overflade, anti-stick samt lys- og modstandsdygtig over for kemisk korrosion. På den måde kan det være en oplagt mulighed at få sat i containere for at hjælpe med en mere gnidningsfri tømmeproces.


Specialfremstillet teflon-tape

Vi har mange forskellige typer af tape, og kan du ikke finde den tape, du står og mangler, så kontakt os på telefon +45 36 771 781 eller mail salg@silcofa.dk. Vi kan specialfremstille tape i længder, bredder og tykkelser, der passer nøjagtigt til dine behov.
 
Der kan være flere grunde til at vælge f.eks. ”ZONE”-tape frem for ”HST”-tape og vice versa. Hvis du er i tvivl om, hvilken tape der er den rette for dig, så kontakt os og fortæl os om din specifikke opgave, så vi kan hjælpe dig med at finde den rette løsning.

Kontakt og hør mere om vores teflonprodukter

Hos Silcofa finder du en række forskellige teflonprodukter. Udover teflon-tape har vi også Food-TEF, Presseduge og teflon datablade for produkterne. Har du spørgsmål til udvalg eller andet kan du kontakte os på +45 36 771 781 eller send os mail på salg@silcofa.dk.

 

FÅ MERE AT VIDE

Du kan læse meget mere om de tekniske detaljer ved silikoneslangerne via FAQ og databladene i menuen nedenfor. Her kan du blive klogere på blandt andet vægt, tilgængelige mål, arbejdstryk og materialets ekstensibilitet (strækbarhed).

Se vores teflon-tape i webshoppen

HAR DU SPØRGSMÅL TIL VORES PRODUKTER?

Så kontakt vores kundeservice på tlf. eller mail:

+45 36 77 17 81 salg@silcofa.dk