Silikone

Silikone er et produkt skabt af kisel (silicium). I modsætning til kunstgummi indeholder silikone ingen opløsnings- eller blødgørende midler. Silikone forbliver derfor "blødt". Desuden er den varmebestandige silikone yderst slidstærk og holder sin form og konsistens, også under opvarmning inden for temperaturområderne.
 
Egenskaber ved vores silikone:

  • Slipper, men glider ikke.
  • Kan tåle temperaturer fra minus 60°C til plus 220°C.
  • Er syrefri og varmebestandig.
  • Kan ikke tåle kraftige syrer og baser.
  • Er fødevaregodkendt. Desuden har SILCOFA sit eget brand, Food-Sil, som naturligvis også er godkendt til kontakt med fødevarer.
  • Er modstandsdygtigt over for ultraviolet lys, ozon og statisk elektricitet.
  • Kan varme- og strålesteriliseres.


Anvendelse af silikone

Silikone har mange anvendelser inden for et hav af industrier. Det skyldes ikke mindst materialets høje varmebestandighed (varmefasthed), isolationsevne og kemiske resistens. Samtidig betyder de forskellige grader af elasticitet, der opstår i kombination med gummi eller plast, at silikone både kan anvendes som smørelse i små og store transportmidler, til insulation og pakning, til sammenføjning af materialer, til kirurgiske implantater og meget andet.
 
Især inden for køkkenredskaber har silikones varmebestandige og fødevaregodkendte kvaliteter vundet indpas. Således bruges silikone i produkter, hvor let elasticitet er en fordel, samtidig med at redskabet skal bevare en vis fasthed. En silikone-pakning sørger således for lufttætte låg og propper til eksempelvis brødkasser og åbnede vine. En dejskraber deler for eksempel ikke den samme hårdhed som en grydelap. Dette er et fint eksempel fra hverdagen på, hvorfor det er vigtigt at præcisere den optimale hårdhed af silikonen.
 

Typer af varmebestandig, syrefri silikone

Hos SILCOFA har vi både massiv og opskummet silikone (silikonegummi). Forskellen på de to er, at opskummet silikone er luftig, hvilket gør silikonen elastisk og blødere, modsat massiv silikone som fås i varierende hårdhedsgrader, eksempelvis shore 40-80. Der er i begge tilfælde tale om varmefast silikone. SILCOFA leverer silikoneprodukter i såvel massivt som opskummet gummi i forskellige hårdhedsgrader. Læs mere om silikonens hårdhed i vores FAQ i menuen til højre.
 
Den blødere silikonegummi medfører en god fleksibilitet, hvilket kan være en fordel i f.eks. silikoneslanger, der oftest fremstillet i klar silikone, så de problemfrit kan monteres på en slangestuds, modsat hårdere materialer såsom plastik.
 
Alt efter formål kan der være flere grunde til at vælge silikoneplader i en bestemt hårdhed. Silikone bagemåtter foretrækkes som regel i en blødere variant. Hvis du er i tvivl om, hvilken hårdhed der passer til dit formål, er du velkommen til at kontakte os.
 
Modsat silikone med syre bevarer syrefri silikone sin elastiske egenskab og vil derfor ikke trække sig sammen under hærdning. Derfor er den syrefri silikone altid at foretrække, når der arbejdes med mere sarte materialer som f.eks. glas og spejle. Ydermere undgår du risikoen for misfarvninger som følge af syren.
 
Desuden er vi leveringsdygtige i højtemperaturs-silikone (HT), der tåler op til plus 250°C og ekstrem højtemperaturs-silikone der tåler op til 300°C.
 

Få mere at vide

SILCOFA har mange forskellige silikoneprodukter, slanger, plader, profiler og lim/klæbere. Har du spørgsmål til vores sortiment, eller er der noget, du er i tvivl om, så ring til os på +45 36 771 781, eller send os en mail på salg@silcofa.dk. Vi ser frem til at hjælpe dig.

FÅ MERE AT VIDE

Du kan læse meget mere om de tekniske detaljer ved silikoneslangerne via FAQ og databladene i menuen nedenfor. Her kan du blive klogere på blandt andet vægt, tilgængelige mål, arbejdstryk og materialets ekstensibilitet (strækbarhed).

Se vores silikoneprodukter i webshoppen

HAR DU SPØRGSMÅL TIL VORES PRODUKTER?

Så kontakt vores kundeservice på tlf. eller mail:

+45 36 77 17 81 salg@silcofa.dk