Teflon og PTFE

De fleste kender teflon (også kaldet PTFE) fra dets populære anvendelse som belægning på pander og gryder, men det varmefaste materiale er mere udbredt end som så. Foruden isenkram bruges teflon hyppigt i alt fra bil- og tøjindustrien til energisektoren som et resistent og vejrbestandigt materiale til pakning, beklædning og belægning.
 
Teflon er en højkrystallisk plasttype bestående af polytetrafluorethylen, deraf forkortelsen PTFE, som er ekstremt kemikalieresistent. Teflon er temperaturbestandigt, hvilket betyder, at det kan tåle temperaturer fra minus 80°C til plus 240°C.
 
Vores teflon (PTFE):

  • Sælges under navnene Scan-Tef, Food-Tef og Food-Tef Hybrid
  • Er et glat lavfriktions-materiale, der kan tåle høj varme
  • Er fremstillet i polytetrafluorethylen (forkortet PTFE), et polymer af fluorineret ethylen
  • Kan fås med forskellige grader af teflon-belægning (prisen stiger, alt efter hvor meget teflon, der skal være på)
  • Kan fås som ren teflon/PTFE i f.eks. tape, plader eller folie. 

Læs mere om vores teflonprodukter via menuen til højre.

Teflon til belægning, beklædning og pakning

Scan-Tef fås både som tape og procesbånd og har gode slipegenskaber, der gør typen velegnet til arbejde med svejsning, stegning og mekanisk samling. Båndene bliver brugt i mange forskellige brancher og kan indgå i mange forskellige processer.
 
Luftgennemstrømningen og den høje temperaturbestandighed gør vores teflonbånd særdeles velegnede til stegning, støbning, køling mv. Læs mere om vores Scan-Tef procesbånd og vores teflon-tape ved at følge linket her.
 
Food-Tef fås som bånd og bage/stegefolie og er fremstillet til fødevarebrug som alternativ til bagepapir eller folie. Der er tale om et slidstærkt, genanvendeligt og derfor også miljøvenligt materiale. Vores teflonbånd er fødevaregodkendt efter streng regulering, let at rengøre og enestående, når det kommer til at forhindre mad og bagværk i at brænde fast. Food-Tef kan bruges ved temperaturer op til 240°C.
 
Food-Tef Hybrid er et "glasfrit" væv af ren teflon (PTFE), der kan tåle op til 315°C, og det er netop fremstillet med henblik på brug under højere temperaturer og i omgivelser med krav om et glasfrit miljø. Er du i tvivl om, hvilken variant af Food-Tef, der passer bedst til dit formål, er du velkommen til at kontakte os.
 
Vores pressedug af teflon anvendes blandt andet inden for træindustrien ved laminering og limning af træ.
 
Teflon kan som udgangspunkt tåle temperaturer fra minus 80°C til plus 240°C over længere tid, men bemærk at eksempelvis silikonetape kun tåler temperaturer op til 200°C. Jo længere teflon udsættes for høj varme, jo kortere er materialets levetid. Ved for høj varme begynder materialet at fordampe, da der er tale om en gasart. Læs mere herom i vores FAQ i menuen til højre og se eventuelt andre hyppigt stillede spørgsmål.
 

Få mere at vide om vores PTFE-teflon

I vores undermenu finder du et udvalg af vores teflon-produkter samt datablade med tekniske detaljer om mål, mekaniske egenskaber og lignende. Er der noget, du er i tvivl om, eller har du spørgsmål til vores sortiment, så ring til os på +45 36 771 781, eller send os en mail på salg@silcofa.dk. Vi sidder klar til at hjælpe dig. 

FÅ MERE AT VIDE

Du kan læse meget mere om de tekniske detaljer ved silikoneslangerne via FAQ og databladene i menuen nedenfor. Her kan du blive klogere på blandt andet vægt, tilgængelige mål, arbejdstryk og materialets ekstensibilitet (strækbarhed).

Se vores teflonprodukter i webshoppen

HAR DU SPØRGSMÅL TIL VORES PRODUKTER?

Så kontakt vores kundeservice på tlf. eller mail:

+45 36 77 17 81 salg@silcofa.dk