Silikoneslanger

Vores silikoneslanger er fremstillet i et stærkt og sterilt materiale, der gør sig perfekt til såvel isolering som medicinale formål og i forbindelse med fødevarer. Silikoneslangerne er modstandsdygtige over for bakterier og kan bruges til blandt andet væsketransport, pakninger, peristaltiske pumper, doseringsapparater og kaffemaskiner.

Silikone er et blødt og bøjeligt materiale i modsætning til f.eks. plastikslanger. Det fører blandt andet til gnidningsløs montage og øget fleksibilitet, når det kommer til montering på slangestudse, især i tilfælde af ”skarpe hjørner”.

Silikone er samtidig modstandsdygtigt over for ultraviolet lys, ozon og statisk elektricitet, ligesom det uden problemer kan varme- og strålesteriliseres. Bemærk dog, at silikone ikke er resistent ved brug som pakning i beholdere med vegetabilske olier – men materialet tager ikke skade af indirekte påvirkning.

Vælg den rigtige silikoneslange

Vi har et stort udvalg af silikoneslanger, som både er medicinal- og fødevaregodkendte. Slangerne:

  • fås med en indvendig diameter fra 1 mm og op efter, afhængig af vægtykkelsen 
  • leveres normalt fra lageret i Hvidovre
  • leveres inden for kort tid (også ikke lagerførte dimensioner, hårdheder og farver)
  • er fødevaregodkendte uanset farven
  • har en god temperaturbestandighed (fra minus 60°C til plus 180°C).

Det indvendige mål bestemmes efter den indvendige diameter og væggens tykkelse – f.eks. betegner 10 x 2 en indvendig diameter på 10 mm og en vægtykkelse på 2 mm, der tilsammen giver en samlet tykkelse på 14 mm. Ved montering på slangestudse måles efter den indvendige diameter. Slangernes fleksibilitet giver mulighed for, at du kan montere en lidt mindre slange på et lidt større gevind, men kontakt os gerne for at være på den helt sikre side med hensyn til størrelsen.

Silikoneslangens hårdhed og dets betydning

Der er forskel på hårdheden af silikoneslanger, alt efter om der er tale om massivt eller opskummet silikone, og i nogle tilfælde kan den mere ufleksible, massive silikone være at foretrække frem for det såkaldte silikonesvampegummi. Begge varianter er tilgængelige hos SILCOFA. Læs mere om durometer og silikonens hårdhed, og tøv ikke med at kontakte os, hvis du er i tvivl om, hvilken silikoneslange der passer bedst til dit formål.

En blød silikoneslange af den opskummede variant er det foretrukne valg i medicinal- og fødevareindustrien, hvor der ikke arbejdes med kraftige syrer og baser.

Silikoneslangerne er som udgangspunkt transparente, men fås også i andre farver, blandt andet blå, med henblik på adskillelse af forskellige instrumenter. Læs mere herom i databladene i menuen til højre, eller forhør dig hos os.

SILCOFA har mange forskellige silikoneprodukter, slanger, plader, profiler og lim/klæbere. Vi har sikkert også det du står og mangler. Er der noget du er i tvivl om eller har du spørgsmål til vores udvalg, så ring til os på os på +45 36 771 781 eller send os mail på salg@silcofa.dk. Vi sidder klar til at hjælpe dig.

Stort udvalg af silikoneslager på vores webshop

 

Se det store udvalg af silikoneslanger på vores webshop. Her finder du en lang række produkter af silikone, teflon og meget andet. 

Få mere at vide

Du kan læse meget mere om de tekniske detaljer ved silikoneslangerne via FAQ og databladene i menuen nedenfor. Her kan du blive klogere på blandt andet vægt, tilgængelige mål, arbejdstryk og materialets ekstensibilitet (strækbarhed).

Se vores silikoneslanger i webshoppen

Har du spørgsmål til vores produkter?

Så kontakt vores kundeservice på tlf. eller mail:

+45 36 77 17 81 salg@silcofa.dk